1. Startsida
  2. Press
  3. [2017-01-30] Ny kartläggning av kommunernas arbete med klimatanpassning
Nyhet | 2017-01-30

Ny kartläggning av kommunernas arbete med klimatanpassning

För tredje året i rad genomför IVL Svenska Miljöinstitutet och Svensk Försäkring en enkätundersökning för att kartlägga Sveriges kommuners systematiska arbete med klimatanpassning. Undersökningen riktar sig till alla Sveriges kommuner.

Resultaten kommer att ligga till grund för en jämförelse och rankning av kommunernas klimatanpassningsarbete. Det kommer också att vara en uppföljning av resultaten från tidigare år.

– Undersökningen genomförs för att tydliggöra vilka utmaningar och behov som kommunerna står inför. Vår avsikt är även att lyfta fram goda exempel och följa upp hur kommunernas arbete utvecklas över tid, säger Philip Thörn, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Enkäten kommer att skickas ut den 30 januari. Senare i vår kommer resultaten och rankningen att offentliggöras och presenteras i en rapport. 

– Intresset för förra årets undersökning var mycket stort. Det är vår förhoppning att många kommuner vill delta i årets undersökning. Det är ett viktigt bidrag till ökad kunskap om kommunernas arbete med klimatanpassning.

Vid frågor kontakta:
Philip Thörn philip.thorn@ivl.se, tel. 010-788 66 21

Här finns rapporter och pressmeddelanden från 2015 Öppnas i nytt fönster. och 2016 Öppnas i nytt fönster..

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev