1. Startsida
  2. Press
  3. [2019-11-19] IVL nominerade till två pris på Återvinningsgalan 2020
Nyhet | 2019-11-19

IVL nominerade till två pris på Återvinningsgalan 2020

Nu är finalisterna till Återvinningsgalan 2020 klara. IVL:s Åsa Stenmarck är nominerad till årets återvinningsinspiratör med motiveringen att hon genom sin medverkan i olika mediekanaler, till exempel Klotet i Vetenskapsradion, presenterar forskningsresultat på ett lättillgängligt sätt som inspirerar allmänheten.

– Det här är ju så otroligt hedrande. Jag gillar verkligen att förklara och sprida kunskap, men att få ett kvitto på att andra tycker att jag också gör det bra är ju superroligt. Det visar också att IVL verkligen har en position i att ta ”vetenskap till verklighet”, säger Åsa Stenmarck.

Ytterligare en finalist är det IVL-ledda projektet SIPTex – Svensk innovationsplattform för textilsortering, som är nominerad i kategorin ”årets specialpris”. Projektet satsar på automatiserad sortering av textil för återvinning och går nu in i en ny, storskalig fas då en ny anläggning kommer att byggas i Malmö och startas till sommaren.

– Utnämningen är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg att skapa den felande länken mellan insamlat textilavfall och en resurseffektiv användning av återvunna textilfiber. Det är jätteroligt och bara möjligt tack vare vårt fantastiska projektkonsortium, Maria Elander.

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling. Vinnarna i respektive kategori utses på Återvinningsgalan på Berns den 30 januari. Mer information om galan finns på www.atervinningsgalan.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev