1. Startsida
  2. Press
  3. [2023-09-15] Mission Arena i Göteborg – registreringen är öppen
Nyhet | 2023-09-15
Vågor som syns under ytan

Mission Arena i Göteborg – registreringen är öppen

Nu är det dags att anmäla sig till årets stora event för hållbara lösningar inom den blå näringen: 1st Mission Arena i Göteborg. Under tre fullspäckade dagar träffas branschaktörer och investerare på interaktiva workshops, demonstrationer och matchmaking- och pitching sessioner.

Martin Sjöberg, verksamhetsledare för Kristineberg Center för marin forskning och innovation.

Martin Sjöberg

– Det är ett spännande program. Vi har lyckats få över hundra olika aktörer att gemensamt forma femtio sessioner och aktiviteter som alla går ut på att implementera hållbara blå lösningar inom EU, säger Martin Sjöberg, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Syftet med Mission Arena är att mobilisera potentialen som finns i branschen, liksom i övriga samhället, och matcha företagare med finansiärer och forskare. Arenan ska främja nya partnerskap, locka investerare och överföra kunskap och kunnande för att nya lösningar snabbt ska utvecklas och implementeras i stor skala.

Vattenbruk, gröna sjöfartskorridorer och multi-use solutions

Frågor i fokus är bland annat utvecklingen av vattenbruk, gröna sjöfartskorridorer och multi-use solutions för havsbaserad vindkraft. Alla som verkar inom eller har intresse av den marina och kustnära miljön i Östersjön och Nordsjön är välkomna.

Bakom evenemanget står Blue Mission BANOS – en förkortning för the Baltic and North Sea – som är ett av fyra parallella Blue Mission-projekt som pågår runt om i Europa. Liknande det evenemang som planeras i Göteborg kommer att hållas på fyra olika platser i Östersjöns närhet under de närmsta tre åren.

Mission Arena är ett fysiskt event som äger rum på olika platser i Göteborg, öppnings- och avslutningssessionerna kommer däremot att live-streamas.

Deltagandet är kostnadsfritt.

Se hela programmet och anmäl dig här Länk till annan webbplats.

För mer information, kontakta:
Martin Sjöberg, projektledare IVL Svenska Miljöinstitutet, tel: 010-788 65 59
Anna Hammarstedt, projektledare IVL Svenska Miljöinstitutet, tel: 010-788 69 37

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev