1. Startsida
  2. Press
  3. [2016-09-07] IVL förstärker inom fordons- och transportsektorn
Pressmeddelande | 2016-09-07

IVL förstärker inom fordons- och transportsektorn

IVL växer och har nu rekryterat ytterligare 25 personer i Göteborg i en satsning kopplad till fordons- och transportsektorn. Expansionen innebär en förstärkning av IVL:s verksamhet och bredd inom kemikaliesäkerhet, cirkulär ekonomi, utveckling av miljöteknik och långsiktigt strategiskt hållbarhetsarbete.

– Det här är mycket positivt för IVL. Det bidrar till vår tillväxtstrategi och kommer att stärka våra industriella uppdrag, men också vår tillämpade forskning, säger Tord Svedberg, vd på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Den nya personalen kommer främst från fordonsindustrin och har kompetens inom områdena riskbedömningar av kemiska produkter och arbetsmiljö, hållbar produktion, emissions- och exponeringsmätningar, livscykelanalyser, ekodesign, miljömanagement och mobilitet.

– Det här är projektledare och specialister med erfarenhet från transportsektorn. Genom den här satsningen kommer vår industriella samverkan för en mer hållbar verkstads- och tillverkningsindustri att stärkas, säger Elin Eriksson, enhetschef på IVL.

Den nya personalen är placerad på IVL:s Göteborgskontor från den första september.

Vid frågor kontakta:
Elin Eriksson, elin.eriksson@ivl.se, tel. 010-788 68 14 eller 0730-78 97 03
Tord Svedberg, tord.svedberg@ivl.se, tel. 010-788 65 94

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev