1. Startsida
  2. Press
  3. [2016-09-30] Ny kommunikationschef på IVL
Pressmeddelande | 2016-09-30

Ny kommunikationschef på IVL

Louise Gauffin är ny kommunikationschef på IVL Svenska Miljöinstitutet. Hon efterträder Eva Bingel som går i pension. Louise Gauffin kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på det kommunala fastighetsbolaget Gavlegårdarna. Hon har även en bakgrund inom ideella organisationer och inom IT- och telekombranschen.

– Vi ser fram emot att ta del av Louises erfarenheter både från näringslivet och ideella organisationer. Vi tror att hennes kompetens kommer att kunna bidra mycket till vår verksamhet, säger Tord Svedberg, vd på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Louise Gauffin har arbetat med kommunikation och marknadsföring i företag som IBM, Telia Sonera och Nokia. Hon var i flera år marknads- och insamlingsdirektör på Rädda Barnen och senare också generalsekreterare för den internationella hjälporganisationen Oxfam. Under åren på Rädda Barnen genomförde hon flera uppmärksammade och prisade kommunikationskampanjer, både i Sverige och internationellt.

– Att få vara med och synliggöra IVL:s viktiga arbeta att omsätta forskningsresultat till praktisk användning tillsammans med näringslivet känns som ett mycket roligt uppdrag. Från vetenskap till verklighet för att uppnå ett mer hållbart samhälle är ett angreppssätt som skapar resultat, säger Louise Gauffin.

Tord Svedberg, tord.svedberg@ivl.se, tel. 010-788 65 94
Louise Gauffin, louise.gauffin@ivl.se, tel. 010-788 65 53

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev