1. Startsida
  2. Press
  3. [2014-09-19] IVL expanderar och öppnar nytt kontor i Malmö
Pressmeddelande | 2014-09-19

IVL expanderar och öppnar nytt kontor i Malmö

IVL Svenska Miljöinstitutet expanderar inom hållbart samhällsbyggande och öppnar kontor i Västra Hamnen i Malmö. En betydande del av verksamheten kommer att vara inriktad på hållbar stadsutveckling – ett område där IVL och Malmö stad under lång tid har samarbetat.

– Malmö och Köpenhamn ligger i täten när det gäller hållbarhet inom stadsutveckling. För oss är det viktigt att finnas närvarande i den här regionen för att vara med i utvecklingen och bidra med vår kompetens på området, säger Anna Jarnehammar, chef för affärsutveckling på IVL och ansvarig för Hållbart samhällsbyggande.

IVL:s verksamhet inom hållbart samhällsbyggande har växt betydligt de senaste åren. Nu arbetar ett fyrtiotal personer inom samhällsbyggnadssektorn. Spetskompetens finns inom kemikalier, avfall, energi och vatten men även områden inom samhällsvetenskapliga discipliner så som politik, ekonomi och styrmedel växer. Uppdragen spänner över allt från anslagsforskning, samfinansierade utvecklingsprojekt och rena konsultuppdrag.

I Öresundsregionen samarbetar IVL framförallt med Malmö stad och Lunds kommun inom EU-forskningen med projekt som syftar till att våra städer ska bli mer energi- och klimatsmarta. För att bygga upp den nya verksamheten i Malmö och Öresundsregionen har IVL rekryterat Jeanette Green, som tidigare arbetade som teknisk specialist på NCC.

– Det känns väldigt spännande att vara på plats och bygga upp den här verksamheten. Med vårt nya kontor i Malmö hoppas vi kunna skapa förutsättningar för vårt uppdrag som brobyggare mellan forskning och näringsliv. Med våra kontakter och nätverk vill vi vara en ny plattform för alla som jobbar med hållbarhetsfrågor att etablera nya och spännande utvecklingsprojekt, säger Jeanette Green.

Etableringen innebär också en möjlighet för IVL att växa ytterligare. – Vi tror att det finns mycket kompetenta personer i regionen vilket kan tillföra IVL nya duktiga medarbetare. Rekrytering inom området till alla våra kontor men särskilt till Malmö pågår för fullt, säger Anna Jarnehammar.

För mer information kontakta:
Anna Jarnehammar, anna.jarnehammar@ivl.se tel. 010-788 65 76
Jeanette Green, jeanette.green@ivl.se tel. 010-788 67 40

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev